Echipa paralimpica a Romaniei a fost prezentata oficial la Cluj-Napoca

Echipa paralimpica a Romaniei a fost prezentata oficial la Cluj-Napoca

Cea mai numeroasa si bine pregatita echipa paralimpica romana din istoria participarilor la Jocuri a fost prezentata oficial, In aceasta dimineata, In cadrul evenimentului organizat de Comitetul National Paralimpic, la Cazinoul din Parcul Central din Cluj-Napoca. Jocurile Paralimpice se vor desfasura In perioada 7 – 18 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, iar 11 sportivi romani se vor Inscrie In lupta pentru medalii si recunoastere internationala.

Pentru a doua oara consecutiv, Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de pe piata locala de lactate, a participat la prezentarea oficiala a lotului, fiind un partener traditional al Comitetul National Paralimpic (CNP). Olympus continua, astfel, campania „Sustinem Adevaratii Invingatori”, lansata In anul 2013, care sustine activ eforturile CNP de a asigura accesul sportivilor si antrenorilor la concursurile nationale si internationale, precum si de a le facilita accesul la salile de antrenament si echipamentele sportive necesare.

Pe langa sporturile deja consacrate pentru echipa paralimpica, precum ciclism, Inot, tenis de masa si atletism, la editia din acest an participarea la categoriile judo pentru nevazatori si para-caiac va reprezenta o premiera pentru Romania.

In cadrul conferintei au fost prezentati oficial sportivii care vor pleca In curand In calatoria spre victorie. La categoria atletism, Romania va fi reprezentata de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de saritura In Inaltime si saritura In lungime, si de Florentina Hriscu, calificata la proba de aruncare a discului. Eduard Novak, alaturi de Olah Attila, va lupta pentru castigarea unei noi medalii la categoria ciclism.

Prima participare a Romaniei la Jocurile Paralimpice la categoria judo pentru nevazatori Ii revine lui Alex Bologa, student la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj. Este o premiera pentru un caiac-canoe sa figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federatia Romana de Caiac are doi para-atleti, Serban Iulian si Mihaela Lulea. Categoria Inot va fi cucerita de fratii Ciorap, Naomi, In varsta de doar 19 ani, si Samuel, de 21 de ani. La tenis de masa, vor face echipa Dacian Makszin, calificat si la Jocurile de la Londra, din 2012, si Bobi Simion, aflat la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

„Astazi am trait emotia de a ne afla sub privirile calde ale sustinatorilor nostri. Asteptarile de la noi sunt mari si nu avem de gand sa dezamagim. Sportivii nostri s-au antrenat din greu si au dat dovada de o pasiune si o disciplina extraordinare, iar dorinta lor de a demonstra tuturor ca eforturile depuse nu au fost In zadar este uriasa. Alaturi de Olympus, ne simtim mai Increzatori si mai puternici In calatoria noastra spre victorie” a declarat Sally Wood-Lamont, presedinte al Comitetului National Paralimpic Roman.

„Suntem entuziasmati ca suntem alaturi de Comitetul National Paralimpic Inca o data, mai ales In acest context de bucurie, cand echipa paralimpica a Romaniei este reprezentata printr-un numar atat de mare de sportivi. Asa cum am facut-o si In 2012, ne dorim sa facem cunoscute vocile lor, sportivii cu care ne mandrim, motiv pentru care continuam si anul acesta campania de constientizare Inceputa acum trei ani, sub numele Sustinem Adevaratii Invingatori.Intreaga echipa Olympus le doreste multa bafta si concentrare la Rio!” a declarat Ilias Pliatsikas, director general Olympus Romania.

La conferinta de presa organizata de Comitetul National Paralimpic cu scopul prezentarii oficiale a echipei paralimpice romane au participat Excelenta Sa, ambasadorul britanic Paul Brummel, Emilia Botezan, sef Birou Relatii Externe al primariei Cluj-Napoca si subprefectul Gyorke Zoltan, reprezentant al Prefecturii Judetului Cluj.

In perioada iulie – septembrie, Olympus directioneaza Comitetului National Paralimpic cate 50 de bani pentru fiecare sticla promotionala de lapte de consum Olympus (1,5% si 3,5% grasime) cumparata.Pentru mai multe detalii despre sportivii participanti la Jocurile Paralimpice de la Rio si campania „Sustinem adevaratii Invingatori”, accesati www.olympusdairy.ro si pagina de Facebook a Olympus Romania : OlympusDairy.

Documente GDPR